Борислава Георгиева

Мениджър "Човешки ресурси" в NaXex Technological Development

Тема: Практически иновативни решения за привличане на човешки капитал"

Борислава Георгиева e мениджър "Човешки ресурси" в NaXex Technological Development. Тя има над 10-годишен опит в сферата на управлението и развитието на човешки капитал и организационна култура. Заемала е ръководни позиции в няколко големи ИТ компании. Има магистърска степен по бизнес администрация.

Борислава е лектор, автор на статии, организатор на различни форуми.

За нея да работи като HR e не само професия, но и призвание, разбирането, че работи с личности, а не с ресурси. Социалната корпоративна отговорност й е приоритет и по нейна инициатива през последните няколко години са осъществени различни проекти в подкрепа на нуждаещите се.

С нейно активно участие се създават и въвеждат в употреба кариерна матрица, компетентностен модел, виртуални позиции между екипите, система за управление на представянето, както и се обогатява пакета с придобивки в Naxex.

През 2017 година стартираха магистърска програма съвместно с  ВУЗФ в специалност  „Мениджмънт в ИТ“.  Програмата на специалността е изцяло практически насочена, където Борислава е и  лектор  Преди 2 години решава да създаде групата HR#IT, която днес наброява 260 професионалисти.

В края на 2016 година Борислава инициира регулярни срещи с цел обмяна на опит и опознаване на специалистите по човешки ресурси в ИТ сферата. Всеки месец на тези срещи се обсъждат различни теми и предизвитателства в сектора, споделят добри практики и обменят опит свободно.

 

Архив

2017 2016 2015 2014

Контакти

office@businesslady.eu
+359 898 26 06 53
+359 888 01 54 55
+359 886 84 94 52

Последвайте ни